Στους 7ους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race

Η αυθεντική αυτή γιορτή του αθλητισμού έχει γνωρίσει την εκτίμηση και της τοπικής αυτοδιοίκησης που χαιρετίζει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τον υγιή αθλητισμό και την προβολή της Κρήτης στην Ελλάδα και διεθνώς. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, επιβεβαιώνει σε δήλωσή της, του λόγου το αληθές, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου έχουν θέσει τη διεθνή αυτή διοργάνωση υπό την αιγίδα τους, συμβάλλοντας στο μέτρο του δυνατού, καθώς πέρα από τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αναδεικνύει και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη, Psiloritis Race, διατρέχουν μια έκταση από τα πεδινά του Ρεθύμνου, μέχρι τα ορεινά και χαίρουν αναγνώρισης και από τους οικείους δήμους με τέσσερις αθλητικές δράσεις για όλες τις ηλικίες και αντοχές:

  • Ορεινός Αγώνας35 χλμ,
  • Αγώνας Δρόμου 8,5χλμ,
  • Δυναμικό Βάδην 8,5 χλμ,
  • Παιδικός Αγώνας 2 χλμ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μέσα από τους 7ους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race και ανάλογα με τα θέλω τους, τη θάλασσα και το βουνό από τη βόρεια μέχρι τη νότια ακτή της Κρήτης σε μια έκταση από το γραφικό Ρέθυμνο, μέχρι το παραδοσιακό Αμάρι, τα ορεινά Ανώγεια και τη μινωική Φαιστό. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση και ο αθλητισμός αναβλύζουν μέσα από την καρδιά της αρχέγονης κρητικής φιλοξενίας στον πιο αυθεντική της μορφή.

 

Εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού, Δημήτρης Λαχνιδάκης, επικροτεί αυτή την προσπάθεια που σκοπό έχει την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Κρήτης, την προβολή του νησιού και την ενθάρρυνση του αθλητικού τουρισμού. Επιβεβαιώνει μάλιστα, ότι τα τελευταία χρόνια, παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, φιλοξενώντας αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελώντας όντως Διεθνείς Αγώνες που προβάλουν την Κρήτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο Δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, στηρίζει αυτή τη δράση που ενδυναμώνει και τον εναλλακτικό τουρισμό σε μια περιοχή που είναι ενταγμένη στα Φυσικά Πάρκα της UNESCO, όπως η φύση του Δήμου Ανωγείων και γι’ αυτό και βοηθούν, όπου μπορούν να βοηθήσουν, αφού οι Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, αποτελούν μια από τις πάρα πολύ καλές δράσεις επί τούτου.

 

Και ο Δήμος Αμαρίου θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Τουρισμού και Ενημέρωσης, Μανώλη Ψαρουδάκη, να αναφέρει ότι ο νότιος Ψηλορείτης γίνεται γνωστός μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες για την ιστορία, το φυσικό του κάλλος και μάλιστα μέσω του αθλητισμού και όχι μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν οι οποίοι βέβαια θα απολαύσουν την ομορφιά της θέας με την κοιλάδα του Αμαρίου και την ηρεμία του Λιβυκού Πελάγους.

 

Η εθελοντική προσφορά και η χορηγική υποστήριξη, είναι ευπρόσδεκτες και πάντα συμβάλλουν θετικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Ο Κρηταγενής και φιλόξενος Δίας σε καλεί και φέτος να τρέξεις στα βήματά του