ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 8.500μ.

 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΤΩΝ

Οι εγγραφές για τον  Δρόμο των Κουρητών έχουν ξεκινήσει. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση  https://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους όρους και το κόστος συμμετοχής. Ο αγώνας διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή ξεκινά από το γραφικό χωριό και γενέτειρα της πρώτης φεμινίστριας Καλλιρόης Σιγανού-Παρρέν, τα Πλατάνια με τερματισμό το χωριό Κουρούτες.Διασχίζει αιωνόβιους ελαιώνες και αμπελώνες και φτάνει στην ιστορική έδρα του Δήμου Αμαρίου και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κουρητών, τον Φουρφουρά.

Εκεί  υπάρχει και ο πρώτος σταθμός. Συνεχίζοντας την διαδρομή έχοντας πάντα από αριστερά τον επιβλητικό και χιλιοτραγουδισμένο Γερο-Ψηλορείτη και δεξιά μας τον Αμαριώτικο Κάμπο φτάνουμε στο τοπωνύμιο Ανεμόμυλος όπου βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός. Εκεί η θέα μας αποζημιώνει ατενίζοντας μπροστά μας το Λιβυκό Πέλαγος και τα ιστορικά χωριά της Αμπαδιάς και αφήνοντας πίσω μας τα υπόλοιπα χωριά-αετοφωλιές, του Αμαρίου σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Ψηλορείτη, του Κέντρους και της Σαμίτου.

Κατηφορίζοντας για τις Κουρούτες αντικρίζουμε απέναντι μας τις πλαγιές του αγέρωχου Ψηλορείτη, τους γενναίους αθλητές που ως αλλοτινοί Κουρήτες δρασκέλισαν το μυθικό βουνό παίρνοντας το δρόμο για την Κουρητία.Σε λίγο μπροστά μας βρίσκεται το ιστορικό χωριό των Κουρουτών που μας υποδέχεται με τί άλλο; Με μια μαντινάδα…

Ώρα εκκίνησης 09:00 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.psiloritisrace.com Οι λεπτομέρειες συμμετοχής στο Δρόμο Κουρητών 8,5χλμ είναι οι ίδιες τόσο για το τρέξιμο όσο για το δυναμικό βάδην.

Τρέξε στα βήματα του Δία

Η οργανωτική επιτροπή

Η διαδρομή – http://cycleroute.org/?slat=35.2294588&slng=24.70496879999996&elat=35.1881782&elng=24.738945899999976&mode=DRIVING

Relive '9th International Psiloritis Race'

View on Strava.com