Χαιρετισμοί


Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει και υποστηρίζει τη διοργάνωση των 10ων Διεθνών Αγώνων Ψηλορείτη. Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορική και πολιτισμική παράδοση του Ψηλορείτη και των χωριών γύρω από το ιστορικό βουνό.

Στα βήματα του Δία, στις πλαγιές του Ψηλορείτη οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, να γνωρίσουν την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα των κατοίκων των ορεινών χωριών της Κρήτης και βέβαια να αγωνιστούν καταβάλλοντας όλες τους τις δυνάμεις σε ένα ιδιαίτερο αθλητικό πεδίο.

Ως Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρουμε ιδιαίτερα όλους τους διοργανωτές, καλωσορίζοντας στην Κρήτη τους συμμετέχοντες αθλητές.

Καλή επιτυχία στους αγώνες.

Σταύρος Αρναουτάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης


Με την ευχή να κρατήσουμε την Ελλάδα – Κρήτη Ψηλά. 

Καλή επιτυχία στο Διεθνή Ορεινό Αγώνα Ψηλορείτη. 

Good Luck Psiloritis Race

Nikos Kaklamanakis  GREECE 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει την τιμή να φιλοξενεί την  πρωτοποριακή αυτή αθλητική διοργάνωση, στον τόπο καταγωγής του Μυθικού Δία, στο Βουνό Ψηλορείτης, που έχει γίνει πλέον ένας θεσμός και ένα αθλητικό – τουριστικό και πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας.

Πρόκειται πραγματικά για μια μοναδική εμπειρία, που όσοι έχουν τις φυσικές αντοχές, αξίζει τον κόπο να ζήσουν γιατί είναι βέβαιο ότι θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς συνδυάζει τη σωματική άθληση με την επαφή με τη φύση, την ιστορία και τα φυσικά κάλλη της προικισμένης αυτής περιοχής.
 Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στη φιλόδοξη αυτή διοργάνωση.

                                                                          Με εκτίμηση,

Μαρία Λιονή
Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης


Καλωσορίζουμε μία ακόμη θαυμαστή πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν συμπολίτες μας, η οποία συνιστά μια εναλλακτική πρόταση που συνδυάζει με συναρπαστικό τρόπο τον Αθλητισμό με τη γνωριμία και προβολή της αδιαμφισβήτητης φυσικής ομορφιάς του Νομού μας.

Έλληνες και ξένοι αθλητές θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο φιλόξενο τόπο θεών και ανθρώπων, τον Ψηλορείτη και θα μας αποκαλύψουν τη δύναμη και τον πλούτο των ανθρώπινων δυνατοτήτων σ’ ένα αγώνα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας αλλά συνάμα γοητευτικό και περιπετειώδη.

Για τους συμμετέχοντες αθλητές θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία.

Για τους νέους μας, μια ελκυστική πρόταση ενασχόλησης με τον ορεινό αθλητισμό, που ελπίζω να καθιερωθεί και στο Ρέθυμνο ως μια πρωτότυπη και ιδιαιτέρως θελκτική πτυχή του Αθλητισμού.

Για το Νομό μας, μια επιπλέον επιλογή τόσο στον τομέα του Αθλητισμού όσο και σε αυτόν του εναλλακτικού τουρισμού που αν υποστηριχθεί κατάλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως αυθεντικός πρεσβευτής του φυσικού κάλλους του τόπου μας αλλά και των πολλαπλών δυνατοτήτων του.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διεξαγωγή του αγώνα και θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές της διοργάνωσης και στους συμμετέχοντες αθλητές για την πρόταση ζωής που μας καταθέτουν.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης
Γιώργης Χ. Μαρινάκης


Χαιρετίζουμε τη διοργάνωση του Διεθνούς αγώνα βουνού στον Ψηλορείτη, που ξεκινά από την περιοχή μας και ευχόμαστε καλή επιτυχία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες και ευελπιστούμε για την καθιέρωση του σε θεσμό.

Πιστεύουμε ο Ψηλορείτης με τους μύθους και την ιστορία του, τη φύση και τους ανθρώπους του να αποτελέσει κέντρο αναφοράς για τον πολιτισμό και τη φυσική του μοναδικότητα.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος
Στέφανος Σημαντήρας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΡΗΤΩΝ


  Οι Ιδαίοι Δάκτυλοι ήσαν 10 που σύμφωνα με το μύθο ξεπήδησαν από τους βράχους του Ιδαίου Άντρου από τις οπές που άνοιξαν τα 10 δάκτυλα της θεάς κατά την ώρα του τοκετού του Δία. Από το Ιδαίο Άντρο αναχώρησαν επίσης οι Ιερείς Κουρήτες και ίδρυσαν τους Δελφούς

καλόν αγώνα

Με εκτίμηση,
Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης
Δήμαρχος Ανωγείων


Με ιδιαίτερη χαρά στηρίζουμε έμπρακτα την πετυχημένη διοργάνωση Διεθνών Αγώνων Psiloritis Race, προσφέροντας, σε ειδική τελετή, κότινο από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών του Δήμου Πλατανιά, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εκδηλώσεων των Αγώνων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση, που προάγει το αθλητικό πνεύμα, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ομορφιές του τόπου μας

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Μαλανδράκης,

Δήμαρχος Πλατανιά


Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω την αθλητική  διοργάνωση «Διεθνή Ορεινό Αγώνα Ψηλορείτη “Psiloritis Race» που θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Ιούνιο του 2014 στον Ψηλορείτη.
Η διοργάνωση αυτή στοχεύει στην προώθηση του αθλήματος και μέσω αυτής να συμβάλλει στην προβολή της Κρήτης διεθνώς.
Σε αυτήν την προσπάθεια οι διοργανωτές έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ίδρυμα είναι πρόθυμο να γνωστοποιήσει το αθλητικό αυτό γεγονός για την προβολή του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για αυτήν την πρωτοβουλία τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους. Επίσης, ευχόμαστε  σε όλους τους συμμετέχοντες «Καλή Επιτυχία» και τους προτρέπουμε να απολαύσουν τον αγώνα καθώς και τις φυσικές ομορφιές της διαδρομής που θα ακολουθήσουν.

Με εκτίμηση,
Ο Πρύτανης
του Πανεπιστημίου Κρήτης
Ευριπίδης Γ. Στεφάνου
Καθηγητής


  Η ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Χαιρετίζει και στηρίζει την διοργάνωση του διεθνούς αγώνα psiloritis race συγχαίροντας τους εμπνευστές, τους διοργανωτές αλλά και τους αθλητές που συμπληρώνουν την όμορφη αυτή εικόνα προβολής του Ψηλορείτη μας, της Κρήτης μας, της Ελλάδας μας.

Οι Κρήτες Ραδιοερασιτέχνες προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους θα φροντίσουν για την κάλυψη της επικοινωνίας από την έναρξη έως τον τερματισμό βάζοντας ένα λιθαράκι στον τομέα της ασφάλειας του αγώνα.

Σε αθλητές και εμπλεκόμενους θα ευχηθούμε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με εκτίμηση,
ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
www.rasc.gr
rasc@rasc.gr


Με μεγάλη μας χαρά χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των συμπολιτών μας για την διοργάνωση του “ορεινού αγώνα” που διεξάγεται στο βουνό Ψηλορείτη, ένα βουνό με φυσικό κάλος και ιδιαίτερη ιστορική σημασία, αφού σε αυτό γεννήθηκε και ανατράφηκε ο Δίας.

Σαν Σωματείο, δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Είναι λοιπόν τιμή μας να αναλάβουμε την τροφοδοσία των αθλητών, με την ελπίδα και την ευχή όλων μας, αυτή η διοργάνωση να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Με εκτίμηση,
Σωματείο εστίασης & συναφών επαγγελμάτων Ρεθύμνου


Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για τον αγώνα δρόμου του Ψηλορείτη και εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός σημαντικού γεγονότος και μίας ειδικής μορφής τουρισμού αναδεικνύοντας έτσι τις δυνατότητες της Κρήτης στο κομμάτι αυτό.

Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια αυτή και παρέχει επιστημονική υποστήριξη στην ανάπτυξη μίας σημαντικής πρωτοβουλίας.

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τους διοργανωτές θα μπορέσει να συνεισφέρει στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της εκδήλωσης με στόχο τόσο την ικανοποίηση των συμμετεχόντων, όσο και την ανάπτυξη και την προώθηση ενός νέου τουριστικού προτύπου στην Κρήτη.

Με εκτίμηση,
Ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης Τουρισμού
Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
ΤΕΙ Κρήτης


Το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, πάντα υποστηριχτές αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, χαιρετίζει την διοργάνωση του αγώνα Psiloritis Race και συγχαίρει αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό σε μια “διαδρομή” γεμάτη μύθους, ιστορία, φυσικό κάλλος, αρώματα θυμαριού, φασκόμηλου και δίκταμου και ίσως με παρέα τους ήχους των Κουρητών.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα είναι παρόντες, αρωγοί στη διοργάνωση και την προσπάθεια των αθλητών και θα διαθέσουν τις άρτιες γνώσεις τους και τον εξειδικευμένο πρωτοβοηθητικό και διασωστικό εξοπλισμό τους όπου παραστεί ανάγκη.

Καλή επιτυχία!

www.samarites.gr


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός όπως πάντα παρών σε κάθε προσπάθεια που προάγει την ανάπτυξη κάθε ανθρώπινης συμπεριφοράς, έτσι και τώρα συμμετέχει με τους Εθελοντές του στην πραγματοποίηση των 10ων Ορεινών Αγώνων Ψηλορείτη Psilotitis Race. Το ευ αγωνίζεσθε, η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας και η προστασία του, η ανάδειξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων και αρετών, η καλλιέργεια του Εθελοντικού πνεύματος και η συνεχής υποστήριξη των ανθρωπίνων αναγκών όπου χρειάζεται και υπάρχει ανάγκη είναι θεμελιώδεις αξίες του μεγάλου Ερυθροσταυρικού Κινήματος.

Είμαστε ενεργοί υποστηριχτές και αρωγοί της προσπάθειας, καλή επιτυχία!

Μανώλης Ραπτάκης

Εθελοντής Σαμαρείτης και Διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου


Ο διεθνής ορεινός αγώνας του Ψηλορείτη είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός. Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης συμμετέχει στην τελετή λήξης στο Ρέθυμνο για να βάλει κι αυτός ένα μικρό λιθαράκι στην όλη προσπάθεια. Αξίζουν σίγουρα θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την όλη προσπάθεια. Μακάρι να βρουν μιμητές συμπαραστάτες και χορηγούς. Εμείς πάντως σαν ο μεγαλύτερος παραδοσιακός φορέας της Κρήτης θα είμαστε στο πλευρό τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Στέλιος Κιαγιαδάκης


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου (ΕΟΣ Ρεθύμνου) υποστηρίζει και ενθαρύννει την αθλητική διοργάνωση του αγώνα Psiloritis Race ως ανάδειξη τόσο του εναλλακτικού αθλητισμού, όσο και του κρητικού τοπίου.

Με αυτή την διοργάνωση, συνδυαστικά προβάλλονται η σωματική άσκηση και η επαφή με τη φύση, τα οποία ο σύγχρονος τρόπος ζωής, καθιστά όχι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτά πραγματοποιούνται μέσω μίας διαφορετικής από τα συνηθισμένα μορφής αθλητισμού: το ορεινό τρέξιμο αντοχής, σε ένα πολύ γνωστό αλλά όχι τόσο επισκέψιμο κρητικό τοπίο: διάσχιση Ψηλορείτη.
Τέτοιας μορφής πρωτοβουλίες θεωρούμε ότι ευαισθητοποιούν αθλητές και μη, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα του φυσικού τοπίου που θέλουμε να προστατευσουμε, έχει αλλοιωθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου θα συνεργαστεί προσφέροντας πέρα από τους χώρους του καταφυγίου, το ανθρώπινο δυναμικό και την εθελοντική εργασία, ειλικρινή και καλοδιάθετη υποστήριξη, όπου χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου υποστηρίζει την αθλητική διοργάνωση του αγώνα Psiloritis Race. Θεωρώ πολύ σημαντική την πρωτοβουλία αυτή της διοργάνωσης ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος στον Ψηλορείτη, το δικό μας ψηλότερο βουνό. Στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τις ευχές μου στους συμμετέχοντες αθλητές για καλή επιτυχία.

Ο Σύλλογος μας έχει προγραμματίσει για την ημέρα του αγώνα παράλληλη ορειβατική διαδρομή-ανάβαση στον Ψηλορείτη και έχει στείλει κάλεσμα προς τα μέλη του για συμμετοχή στον αγώνα σαν αθλητές ή εθελοντές.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος του ΕΟΣ Ηρακλείου
Άρια Χατζηβασίλη


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

“Eυχόμαστε κάθε επιτύχια στον Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος του Ψηλορείτη. Η προσέγγιση και η γνωριμία με τα όμορφα βουνά μας, με όποιο τρόπο και να γίνετε από φυσιολάτρες είναι αξιέπαινη πρωτοβουλία. Για το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Χανίων”

Με εκτίμηση,
Πρόεδρος Δ.Σ.
Σταύρος Μπαδογιάννης


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου σας συγχαίρει για την διοργάνωση του Διεθνούς αγώνα βουνού στον Ψηλορείτη για δεύτερη χρονιά και σας εύχεται καλή επιτυχία. Πρωτοβουλίες σαν αυτή που έχετε αναλάβει θεωρούμε ότι προβάλουν τον τόπο μας διεθνώς.

Θερμά συγχαρητήρια!

Με εκτίμηση,
ΕΟΣ Λασιθίου
maria.fragiadaki@gmail.com


 Ορειβατούμε παράλληλα με το Διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος στον Ψηλορείτη συμμετέχοντας και βοηθώντας όπως μπορούμε στην πρωτοβουλία σας. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες .

Με εκτίμηση,
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών
www.eosm.gr


Αγαπητοί φίλοι

Συναντηθήκαμε το 2008 με σκοπό την υποψηφιότητα του Ψηλορείτη ως ορεινού τοπίου χρονιάς , εμεις ως μέλη του Δικτύου Φίλοι της Φύσης και σεις ως διοργανωτές , η νομαρχία Ρεθύμνου απο κοινού με του Ηρακλείου και οι τοπικοί φορείς.

Γνωριστήκαμε κατά τις εκδηλώσεις της υποψηφιότητας και μαζί περπατήσαμε στα μονοπάτια του “Υψηλού Όρους”.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε τη διοργάνωση διεθνούς ορεινού τρεξίματος στην ‘Ιδη . Διατιθέμεθα να συνδράμομε στην προσπάθεια σας είτε στην διερεύνηση και βέλτιστη χάραξη -σήμανση της διαδρομής , είτε στην προβολή και παρουσία του αγώνα.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία

Με εκτίμηση,
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΟΙ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
www.friendsofnature.gr
Ο πρόεδρος : Μυλωνάς Νίκος
Η Γραμματέας : Ελένη Πουλλά


Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου χαιρετίζει και επικροτεί τέτοιες προσπάθειες για ανάδειξη πολιτιστικών κληρονομιών μαζί με τη σωματική άσκηση και τη καλλιέργεια του πνεύματος. Μπράβο σας. Συγχαρητήρια. Καλή επιτυχία.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Ζαχαράκης Γιώργος
Ο Γενικός Γραμματέας
Συγγελάκης Βαγγέλης


Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Δράμας (Virgin Forest Trail) χαιρετίζει την προσπάθειά σας για την προβολή της φυσικής ομορφιάς του Ψηλορείτη και σας εύχεται να πραγματοποιήσετε μία απόλυτα επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτοβουλία σας θα αποτελέσει ένα ακόμη λόγο 
-ανάμεσα σε τόσους άλλους– επίσκεψης του πανέμορφου τόπου σας.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Virgin Forest Trail
Δήμαρχος Παρανεστίου
Αλίκη Σωτηριάδου


Ο Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου υποστηρίζει έμπρακτα την αθλητική διοργάνωση του αγώνα Psiloritis Race και θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε αίτημα των διοργανωτών.

Είναι η πρώτη φορά ίσως που μια τέτοιου βεληνεκούς αθλητική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Αμαρίου και συγκεκριμένα στον -απείρου φυσικού κάλλους- ορεινό όγκο του Ψηλορείτη. Με αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, συνδυάζονται η φυσική άσκηση και η άμεση επαφή με τη φύση, πράγματα καθόλου αυτονόητα στην εποχή μας λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής ειδικά στα αστικά κέντρα

Πρωτοβουλίες σαν αυτή που έχετε αναλάβει θεωρούμε ότι ευαισθητοποιούν όλους ενεργούς πολίτες και κινητοποιούν την Κοινωνία των Πολιτών σε δράσεις που εκφεύγουν από την έννοια απλών εκδηλώσεων εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Όντας σίγουροι για την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο σκοπό αυτό. Γιατί η άμεση προσφορά του καθενός από εμάς στο εγχείρημα αυτό, επιστρέφει κεφαλαιοποιημένη και πολλαπλάσια σε εμάς τους ίδιους…

Με εκτίμηση,
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ TOY
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΡΙΩΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε ως δυνδιοργανωτές στον ορειβατικό δρόμο του Ψηλορείτη , που μετά από τον Ολύμπο (το βουνό των Ελλήνων Θεών), έχει και αυτός την τιμητική του λόγω της αντροφής του Κρητογενή Δία.

Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα και η Κρήτη αποκτά έναν ορειβατικό αγώνα δρόμου, που πιστεύουμε ότι θα έχει ανάλογη επιτυχία, αν στηριχθεί από όλους τους φορείς.

Ο Σύλλογος Μαραθονοδρόμων Κρήτης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την μεγάλη εκδήλωση.

Με εκτίμηση,
Καμπαξής Σπυρίδων
Σύλλογος Μαραθονοδρόμων Κρήτης


” O Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Νομού Ρεθύμνου, χαιρετίζει την διοργάνωση, για έβδομη συνεχή χρονιά, αυτής της μοναδικής αθλητικής δραστηριότητας στο πανέμορφο τοπίο που προσφέρει η Κρητική γη, στον επιβλητικό Ψηλορείτη.
Ένα πρωτοποριακό αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός, με τη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ένα γεγονός που αποτελεί ξεχωριστό πρεσβευτή, μέσα από την μοναδικότητά του, του τόπου μας, της φιλοξενίας μας και του τουρισμού μας σε όλον τον κόσμο.
Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή και στους εθελοντές και χορηγούς που βοηθούν να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και φέτος αυτή η διοργάνωση.”

Με εκτίμηση
Στράτος Μπερέτης
Πρόεδρος Δ.Σ.


Θα ήθελα πραγματικά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να αναπτύξετε στην πράξη αυτή την μορφή του αθλητικού τουρισμού η οποία θα δώσει στην πράξη πολύ γρήγορα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ως επιστημονικός υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδος Ελλάδος Αθλητικού Τουρισμού από το έτος ίδρυσης της το έτος 1999 έχω τεκμηριώσει, με εισηγήσεις και αναφορές μου στα Μ.Μ.Ε., σε ημερίδες και επιστημονικά διεθνή συνέδρια, ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι μια μορφή ποιοτικού τουρισμού η οποία μπορεί να αναπτυχθεί όλο το έτος και μάλιστα μπορεί είναι και επαναλαμβανόμενη.

Με ευχαρίστηση θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί σας στην υλοποίηση αυτής της καινοτόμου δραστηριότητα σας.

Με εκτίμηση,
Δρ. Δημήτρης Τερζάκης
Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης
Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδος Αθλητικού Τουρισμού.


Είμαι υποχρεωμένος να επαινέσω την αξιόλογη πρωτοβουλία σας και σας δηλώνω απερίφραστα ως πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ ότι θα σας συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Το φυσικό κάλλος και η ομορφιά του ΑΜΑΡΙΟΥ σε συνδυασμό με την ικανότητα και το μεράκι των διοργανωτών εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος..!

Καλή δύναμη…!!

Με εκτίμηση,
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Κ. ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ


Οι ερασιτέχνες δρομείς του Ρεθύμνου θέλουν να συγχαρούν όσους εμπνεύστηκαν και προσπαθούν για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Θα ευχηθούμε αυτή η πρωτοποριακή και φιλόδοξη προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία προκειμένου να αποτελέσει την απαρχή για καθιέρωση στο μέλλον του Psiloritis Race στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι ορεινών αγώνων.

Γι΄ αυτό θα χρειαστεί η πραγματική στήριξη όλων των φορέων καθώς και κάθε ενεργού πολίτη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου θα βρίσκεται στην αφετηρία με το σύνολο των αθλητών του με όλες του τις δυνάμεις θα βοηθήσει στην ανάδειξη και εξέλιξη του Psiloritis Race.

Ο σύλλογός μας εύχεται καλή επιτυχία στους διοργανωτές του αγώνα.

Με εκτίμηση,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου χαιρετίζει τον αγώνα που προβάλει την κορυφή της Κρήτης και μας κάνει να νιώθουμε την ανάγκη να αγκαλιάσουμε όλοι μας την προσπάθεια των διοργανωτών.
Τους ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνουν να γνωρίσουμε ένα κομμάτι γεμάτο ιστορία από το νησί και τον τόπο μας.
Ευχόμαστε καλούς αγώνες γεμάτους χαρά και υγεία.

Με εκτίμηση,
Ο Γραμματέας Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ηρακλείου
Ηρόδοτος Μυλωνάς


Η ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ καταρχήν συγχαίρει τους διοργανωτές για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τους να οργανώσουν ένα τέτοιου είδους ορειβατικού αγώνα σε μια περιοχή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Κρήτης και παράλληλα αποτελεί ένα σπάνιο , από πλευράς χλωρίδας και πανίδας τοπίο το οποίο δυστυχώς υποβαθμίζεται καθημερινά.

Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται αφενός γιατί δίνουν μια επιπλέον επιλογή στον τομέα της άθλησης , ιδιαίτερα σ΄ένα τοπίο όχι τόσο επισκέψιμο , αφετέρου είναι μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθεί και να καθιερωθεί ο αθλητικός τουρισμός , ο οποίος κατά τεκμήριο είναι και ποιοτικός , στον νομό μας. Επίσης η ανάδειξη του τοπίου μέσα από την δράση αυτή, ευελπιστούμε να αποτελέσει αφετηρία για την ευαισθητοποίηση όλων, με την αρχή της αναστροφής της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του τοπίου.

Ελπίζουμε η διεξαγωγή του Psiloritis race να καθιερωθεί όχι μόνο σαν ένας διεθνής αγώνας που θα προβάλλει τον νομό μας ( για το λόγω αυτό προτείνουμε η διεξαγωγή του να συμπίπτει με τους εορτασμούς για την μάχη της Κρήτης ) , αλλά και να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τους τρόπους αειφόρου ανάπτυξης μιας και ήδη η περιοχή του Ψηλορείτη ανήκει στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης .

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε του διοργανωτές ότι θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή προσφέροντας το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό για μια άρτια διεξαγωγή του ομολογουμένως δύσκολου εγχειρήματος .

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και δίνουμε ραντεβού με όλους την Κυριακή 30 Μαΐου .Λάβετε θέσεις!!!!……

Με εκτίμηση,
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ
Πρόεδρος Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ρεθύμνης


” O Ψηλορείτης είναι για τους Κρητικούς σύμβολο. Επιβλητικός, με μοναδική φυσική ομορφιά και μακραίωνη ιστορία. Ο ορεινός του όγκος και τα μοναδικά του μονοπάτια συνάδουν με τη διοργάνωση του Διεθνούς Ορεινού Αγώνα Psiloritis Race.
Aυτή η αθλητική συνάντηση σκοπό έχει να αναδείξει τη σωματική άσκηση & αντοχή του αθλητή, και ταυτόχρονα να του δώσει την ευκαιρία να έρθει κοντά στη φύση, να γνωρίσει τη φυσική ομορφιά του τοπίου και το μεγαλείο της κρητικής γής.
Απ΄ τη γη αυτή πηγάζει ο πλούτος, που δεν είναι άλλος από τα Κρητικά προϊόντα, τα οποία είναι γνωστά για την ποιότητά τους. Σε αυτά οφείλεται, η αναγνωρισμένη για την υγεία και την ευεξία που προσφέρει στον άνθρωπο, Κρητική Διατροφή.
Την σχέση αυτή θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή, μεταφέροντάς την συνάμα, και στους επισκέπτες του νησιού, μέσα από την διαδρομή τους, στα βήματα του Δία.
Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές του αγώνα.

Με εκτίμηση,
Μανόλης Χνάρης
Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης
Περιφέρειας Κρήτης & Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρεθύμνης


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ PSILORITIS RACE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ “ΤΡΕΞΕ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑ”.ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΡΤΖΑΝΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ


“Αγαπητοί Φίλοι,
Αισθανόμαστε την ανάγκη, ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ, να σας επαινέσουμε τόσο για την πρωτοβουλία της οργάνωσης ενός ασυνήθιστου για τα δεδομένα της Κρήτης αθλητικού ορεινού αγώνα όσο και για την γιγαντιαία προσπάθεια που καταβάλετε, μη υπολογίζοντας χρόνο και κόπο, προκειμένου να διοργανωθεί και να θεσμοθετηθεί το εγχείρημα Psiloritis Race.

Η πρωτοβουλία σας αυτή που συνδυάζει και προβάλλει την σωματική άσκηση ως ενδεδειγμένο τρόπο ζωής και την επαφή με την αλώβητη φύση, την αρμονίας και το πλούσιο κάλλος της ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα γνωριμίας των αθλητών-επισκεπτών μας με τον χιλιοτραγούδισμένο και αγέρωχο Γερο-Ψηλορείτη.

Το Αθλητικό Σωματείο μας που φέρει το όνομα του ιστορικού βουνού-συμβόλου της Κρήτης μας και που εδρεύει στην σκιά του, στον Φουρφουρά ως μοναδικός αθλητικός φορέας της περιοχής του Αμαρίου έχει την διάθεση να εργαστεί και να συνεργαστεί μαζί σας, προκειμένου να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι στόχοι σας. Είμαστε όλοι στην διάθεση σας. Διοικητικό Συμβούλιο, Προπονητές, Ποδοσφαιριστές όλων των Τμημάτων και το Τμήμα Κλασσικού Αθλητισμού. Με τη μικρή μας εμπειρία από τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση «ΜΑΡΑΚΕΙΑ», που διεξάγονται κάθε καλοκαίρι είμαστε στο πλευρό σας καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να φανούμε χρήσιμοι σε μια τέτοια αξιόλογη προσπάθεια

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης
Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Τζωρτζάκης


Ο Σύλλογος Νεων Φουρφουρα χαιρετίζει την προσπάθεια των διοργανωτών για τον 2 Διεθνή αγώνα Psiloriti Race “ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑ” Είναι μια πρωτοβουλία που αναφισβήτητα προβάλει τον Ψηλορείτη, το Αμάρι, το Ρέθυμνο,την Κρήτη και προάγει τον πολιτισμό, την οικολογία ,τα ήθη, έθιμα και τα ιδεώδη του ευ αγωνίζεστε σε όλο τον κόσμο. Εμείς ως Νέοι του Φουρφουρά θέτουμε τους εαυτούς μας στις υπηρεσίες σας με την εθελοντική μας προσφορά για να βοηθήσουμε στην καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα, την φιλοξενεία των αθλητών, την προφύλαξη και προστασία του βουνού μας. Ευχόμαστε ο αγώνας Psiloritis Race να έχει συνέχεια για πολλά χρόνια ώστε ολοι οι πολίτες του κόσμου να έλθουν να αγωνιστούν και να γνωρίσουν την φιλοξενεία του τόπου μας. Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους.

Με εκτίμηση,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ
ΡΟΥΚΟΥΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Tα ιστορικά Ανώγεια χαιρετίζουν την εξαίρετη πρωτοβουλία της αθλητικής διοργάνωσης του Διεθνούς αγώνα βουνού Psiloritis Race στον Ψηλορείτη,λίκνο του Πατέρα των θεών και των ανθρώπων, του Δία, όπως αναφέρει ο μεγάλος υμνογράφος Πίνδαρος 29η Μαΐου είναι ημέρα θλιβερής μνήμης για τον ελληνισμό αφού στις 29-5 του 1453 έπεσε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία από τους Οθωμανούς και το έθνος βυθίστηκε στο σκοτάδι για 400 χρόνια.Είναι λοιπόν εξαίρετη η επιλογή της σημερινής ημέρας για τη διεξαγωγή του αθλητικού αυτού γεγονότος ως μήνυμα αισιοδοξίας ,πολιτισμού ,ψυχικής και πνευματικής ανύψωσης που μόνο η ευγενής άμιλλα μπορεί να εμπνεύσει Ανώγεια εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες αθλητές και δηλώνουν την στήριξη τους καθώς και τη συνδρομή τους για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στον ιερό ,περήφανο και φιλόξενο Ψηλορείτη.

Με εκτίμηση,
παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Κουρουθιανών χαιρετίζει τη δεύτερη αυτή διοργάνωση του αγώνα βουνού “Στα βήματα του Δία”.

Ευχόμαστε να στεφθεί από επιτυχία, να γίνει θεσμός και σε μακροβιότητα και φήμη, να ξεπεράσει ακόμα και αυτή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ιδιαίτερα για τον τόπο τερματισμού, το Χωριό μας Κουρούτες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος μπορεί να διαβεβαιώσει, πως όλοι οι κάτοικοι αυτού θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε η επιτυχία της ιδέας αυτής να γίνει πραγματικότητα και στο μέλλον να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος αγώνας βουνού διεθνούς επιπέδου.

Με εκτίμηση,
Πολιτιστικός σύλλογος Κουρουθιανών “Οι Κουρήτες”
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Καπελώνης


“Χαιρετίζουμε τη διοργάνωση του διεθνή αγώνα Psiloritis Race για 7η συνεχή χρονιά”

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων


Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που και φέτος τα μονοπάτια του Ψηλορείτη θα γεμίσουν με κόσμο, χάριν του μεγάλου αυτού αγώνα βουνού.

Ευχόμαστε καλή δύναμη, με την ελπίδα να γίνεται πλέον κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή όλων μας.

Με εκτίμηση,
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ


  Εμείς οι συμπολίτες σας του Συλλόγου Μοτοσυκλετιστών Ρεθύμνου χαιρετίζουμε τη πρωτοβουλία σας να αναδείξετε τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, Ρεθυμνιώτικο κομμάτι και της Κρήτης σύμβολο, σε πεδίο αθλητικής πρόκλησης, αγώνα ανθρώπινης προσπάθειας – αντοχής και ευγενικής άμιλλας.. .

Θιασώτες μαζί σας, όμοιων συλλογικών αξιών κ σκοπών, όπως η ανάδειξη του πολιτισμού, της προβολής και καθιέρωσης του Ρεθύμνου και της φυσικής ομορφιάς του,σε παγκόσμιο περιηγητικό προορισμό.

Στη διάθεσή σας συνοδοιπόροι και αρωγοί στη κοινή προσπάθεια να δημιουργηθούν καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν και προσφέρουν προστιθέμενη αξία στο Ρέθυμνο και τη Κρήτη.

Με εκτίμηση,
Οι άνθρωποι του ΣυΜοΡε


  Στέλνομε το Χαιρετισμό μας παρόλο που η προσωπική σχέση μας και η πολιτιστική συνεργασία μας δεν είναι τυπική, αλλά μακροχρόνια και ουσιαστική. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε και αυτό το κατέχετε καλά! Διότι από τέτοιες πρωτοβουλίες δεν πρέπει να λείπει κανείς! Δεν είναι υπόθεση μόνο των μαραθωνοδρόμων και των ορειβατών. Είναι υπόθεση όλων των ανθρώπων του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, όλων των συνειδητοποιημένων ανθρώπων. Ο Γέρο Ψηλορείτης, προστάτης και τροφός του Δία, του Θεού των Θεών της αρχαιότητας, δεν είναι μόνο το αιώνιο σύμβολο της Κρήτης, αλλά ολόκληρου του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Ο “Αγώνας του Ψηλορείτη”, λοιπόν, δεν είναι απλά άλλη μια αθλητική διοργάνωση. Ταυτίζεται με το ιερό Βουνό, άρα και με τον Αγώνα της Ρέας (της αρχέγονης Ζωής), τον Αγώνα των Κουρητών, Ιδαίων Δακτύλων (της κρητικής μαχητικότητας), την Αιγίδα της Αμάλθειας (της μοναδικής πατροπαράδοτης κρητικής κτηνοτροφικής τέχνης), τον Αγώνα του καθημερινού ανθρώπου να νικήσει τον πανδαμάτορα Κρόνο (που δεν είναι άλλος από τον Χρόνο) που ανίκητος κατατρώγει μέρα με τη μέρα τα παιδιά-δημιουργήματά του. Ταυτίζεται με τη γέννηση του Χορού στην ανθρωπότητα, αφού για τους αρχαίους ο Χορός, η Όρχησις, γεννήθηκε στην Κρήτη, ώστε με τη μουσική και τα χτυπήματά της να “σκεπαστεί” το κλάμα του νεογέννητου Δία. Ταυτίζεται με τον Εμπυρρίκιο Χορό, πιθανό απόγονο του αρχαίου Πυρρίχιου των Κουρητών που ανακαλύψαμε στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Ταυτίζεται με τον Πολιτισμό, το απίστευτο φυσικό κάλλος, τη μοναδική ενδημική χλωρίδα και πανίδα, τους Αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία όλων των επαρχιών του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου που απλώνονται και προκόβουν στην ποδιά και στη σκιά του ιερού γίγαντα…

Είμαστε εκεί, λοιπόν, μαζί σας, με εθελοντές, με όρεξη και μεράκι για δουλειά και επιτυχίες, με την Ομάδα Παραστάσεων του Ομίλου μας ώστε να παρουσιάσει -αφιλοκερδώς- ένα πρόγραμμα για την Τελετή Λήξης με θέμα τη μουσική, το χορό και τον πολιτισμό των επαρχιών Μαλεβυζίου, Καινουργίου, Πυργιώτισσας, Αμαρίου και Μυλοποτάμου που ζουν κι αναπνέουν από τον Ψηλορείτη. Είμαστε μαζί σας με το μουσικό συγκρότημα του αγαπητού μας Αλέξανδρου Παπαδάκη, είμαστε μαζί σας με δεκάδες μέλη μας από ολόκληρη την Κρήτη που έρχονται να συντράμουν με κάθε τρόπο.

Καλή Δύναμη, Συμπορπατηχτές (Συνοδοιπόροι) και Καλή Αντάμωση, στη Νίδα, στον Τίμιο Σταυρό και στις Κουρούτες!

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού
“Αετογιάννης”
Γ. Παναγιωτάκης


Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τη διοργάνωση του Διεθνούς αγώνα βουνού στον Ψηλορείτη, πατρίδα του Δία και βουνό όπου ανατράφηκε.

Ταυτόχρονα σας συγχαίρομε για την πρωτοβουλία αυτή που και κάνει πράξη μια πτυχή του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό μας και το πλούσιο φυσικό του τοπίο που προβάλλει, πράγμα που πιστεύομε θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στις τουριστικές μας αφίξεις. Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην πρωτοβουλία αυτή.

Με εκτίμηση,
Τσακαλάκης Εμμανουήλ
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΣΤΑΓΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ , . ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ .

Με εκτίμηση,
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΙΣΤΑΓΗΣ


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ , ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ , ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΨΗ (ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ) ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΑΚΟΜΑ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-ΠΑΡΔΙ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ , ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ


ΟΜΙΛΟΣ
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Οι διοργανώσεις στο Ρέθυμνο αθλητικών εκδηλώσεων είναι γνωστό ότι είναι στις προτεραιότητές μας.

Ως Όμιλος χαιρετίζουμε και στηρίζουμε δε όλες τις άλλες πρωτοβουλίες που γίνονται στην Κρήτη όπως και την  διοργάνωση του Διεθνή Ορεινού Αγώνα Ψηλορείτης “Psiloritis Race” ….τρέξε στα Βήματα του Δία. Μια πρωτοβουλία που αξίζει πολλά συγχαρητήρια από όλους μας.Η διαδρομή στο βουνό του Δία, στο βουνό σύμβολο του κάθε Κρητικού,          στο βουνό που όλοι από παιδιά περπατήσαμε (οι καταγόμενοι από την περιοχή), μας έμαθε να αγαπάμε την φύση, να ανακαλύψουμε τα μυστικά του, μας έκανε περήφανους και αγωνιστές της ζωής, όπως και να αγαπάμε τον Πολιτισμό και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Με εκτίμηση,
Κωστής Γ. Ψαρουδάκης
πρόεδρος του Ομίλου ΠΕτοσφαίρισης Ρεθύμνου
Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Π.Ε.

Στα βήματα του Κρητογενή Δία! Ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας «Psiloritis Race» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες αθλητικές εθελοντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο νομό μας και στην Κρήτη γενικότερα. Η ολοένα και αυξανόμενη προσέλευση αθλητών-αθλητριών και εθελοντών από όλο τον κόσμο, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο διεθνή αυτό αγώνα, ξεπερνώντας τα όρια του αθλητικού γεγονότος και καταφέρνοντας να συμβάλει στην προώθηση και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, της τοπικής παράδοσης και του φυσικού περιβάλλοντος της Μεγαλονήσου. 
Ως Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», που στηρίζεται σε  εθελοντική βάση συμμετοχής, θα συνδράμει με τις δυνάμεις που διαθέτει στην ωραία αυτή προσπάθεια προς όφελος του αθλητικού ιδεώδους, της τοπικής κοινωνίας, του πολιτισμού, αλλά στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Με εκτίμηση,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΝΠΟΛΙΣ
Κοινός τόπος – κοινός στόχος

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για τον αγώνα δρόμου του Ψηλορείτη και εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός σημαντικού γεγονότος και μίας ειδικής μορφής τουρισμού αναδεικνύοντας έτσι τις δυνατότητες της Κρήτης στο κομμάτι αυτό. 
Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια αυτή και παρέχει επιστημονική υποστήριξη στην ανάπτυξη μίας σημαντικής πρωτοβουλίας. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τους διοργανωτές θα μπορέσει να συνεισφέρει στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της εκδήλωσης με στόχο τόσο την ικανοποίηση των συμμετεχόντων, όσο και την ανάπτυξη και την προώθηση ενός νέου τουριστικού προτύπου στην Κρήτη. 
Με εκτίμηση,
Ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης Τουρισμού
Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
ΤΕΙ Κρήτης

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στηρίζει τη διοργάνωση του Priloritis Race, μίας προσπάθειας που έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Αυτή η πρωτοβουλία συνδυάζει με τον αποδοτικότερο τρόπο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με την ανάδειξη του πολιτισμού και την προστασία της φύσης. Αποτελεί ένα πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με τη διοργάνωση να πραγματοποιείται εντός ενός  οικοσυστήματος υψηλής οικολογικής αξίας, αποδεικνύοντας ότι ήπιες δράσεις με σεβασμό στη φύση, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο μπορούν να αποτελέσουν μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης.
Με εκτίμηση,
Νίκος Πέτρου
Πρόεδρος
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου συγχαίρει τους οργανωτές και χαιρετίζει την για 7η χρονιά  αθλητική διοργάνωση «ΤΡΕΞΕ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑ» στις 29 Μαΐου 2016, στον τόπο καταγωγής του Μυθικού Δία , στο βουνό Ψηλορείτης , που έχει γίνει πλέον θεσμός διεθνούς εμβέλειας, και προάγει το αθλητικό ιδεώδες, το «εύ αγωνίζεσθε» σε ένα χώρο φυσικού κάλλους , ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Καλούμε σε πανστρατιά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, κάθε ενδιαφερόμενο και όλους τους φορείς να αγκαλιάσουν  τέτοιες προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης μακριά από πολεμικές συρράξεις που αποτελούν μελανά σημεία της ανθρωπότητας. Ο Ψηλορείτης που διαχρονικά αποτέλεσε κέντρο αγώνων για ελευθερία ιδιαίτερα στη νεότερη ιστορία που τον περπάτησαν αντάρτες ας αποτελέσει κέντρο συμφιλίωσης των λαών με αυτή την αθλητική εκδήλωση.
Σας ευχαριστούμε  και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σπουδαίο σας έργο που αποτελεί παράδειγμα μίμησης από όλους μας.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στέφανος Ευθ. Αντωνακάκης


Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Α.Ο. ΚΡΗΣΣΕΣ Ρεθύμνου υποστηρίζει τη διεθνή αθλητική διοργάνωση Psiloritis Race.

Μια πρωτοποριακή και φιλόδοξη προσπάθεια προώθησης ενός νέου αθλήματος αντοχής όπως το ορεινό τρέξιμο και συγχρόνως διεθνούς ανάδειξης ενός υπέροχου φυσικού τοπίου, όπως το βουνό Ψηλορείτης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους διοργανωτές και στους αθλητές που θα συμμετάσχουν, γιατί «άξια έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη».

Οι ΚΡΗΣΣΕΣ γίνονται αρωγοί στην προσπάθειά σας και θα προσφέρουν εθελοντική εργασία και υποστήριξη οπού χρειαστεί, στο βουνό Ψηλορείτη που γεννήθηκε ο Δίας,ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων.

Ας βοηθήσουμε να ‘γεννηθεί’ και να ταξιδέψει σ’όλο τον κόσμο το ελληνικό πνεύμα και οι ιδέες του άγνου αθλητισμού, του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας .

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Highslide JS